Proms of Delight 2015

CONCERT EXTRAORDINAR DE CRĂCIUN

 Proms of Delight – Christmas Edition la Sibiu !

Asociația ELITE ART Club UNESCO organizează la Sibiu un concert extraordinar, ca urmare a rezultatelor impresionante pe care Concursul Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București le-a înregistrat la cea de-a 6 a ediție de anul acesta.

Concertul Proms of Delight – Christmas Edition se va desfășura în data de 20 decembrie 2015, la Sala Thalia din Sibiu, începând cu ora 19.00 și va conține arii și lucrări celebre de Crăciun. Concertul este dedicat tuturor iubitorilor de muzică clasică și oferă publicului ocazia de a asculta o serie de orchestrații inedite ale unor colinde naționale și internaționale, invitând publicul într-o călătorie de poveste.

Proms of Delight – Christmas Edition marchează printr-un cadru inedit, finalul Proiectului „Concursul Internațional de Dirijat Jeunesses  Musicales București ediția a VI a, care a avut loc la București la Ateneul Român în perioada 22-26 septembrie 2015. Evenimentul se va desfășura sub bagheta dirijorului Vlad Vizireanu – câștigător al cu premiului pentru cel mai bine clasat participant român la ediția din acest an a Concursului. Invitați în cadrul Concertului sunt soliștii Irina Baianț (soprană a Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București) și Cristian Mogoșan (tenor al Operei Naționale din Cluj), alături de membrii orchestrei Filamonicii de Stat din Sibiu;

Accesul la Concert va fi liber și sunt așteptați peste 500 de spectatori să ia parte în Sală.

Evenimentul este organizat de Asociaţia ELITE ART Club UNESCO şi este finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, în cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”.
Concursul Internațional de Dirijat – Jeunesses Musicales România:

http://livestream.com/Romania-Live-Events/ICCJMB2015

Partener: Filarmonica de Stat din Sibiu

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Senso TV, Metropotam, Oraşul meu, Calendar evenimente, Observator Cultural, Cariere, Port.ro, Art Out, BestMusic, Avatar Media Project, Way Media, Onlinegallerz.ro, Business Woman, Fundaţia PRO Patrimonio, ZilesiNopti

Pentru mai multe detalii: info@eliteart.org.

Vlad Vizireanu
Dirijor

Descris ca un dirijor cu „gesturi ample, clare, precise și cu pasiune autentică”, tânărul dirijor Vlad Vizireanu este unul dintre cei mai buni dirijori ai generației sale. Este premiat cu Premiul pentru cel mai bine clasat participant român, în cadrul Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti, Ediția a 6 a – unicul concurs internațional din România, dedicat tinerilor dirijori și singurul recunoscut de rețeaua internațională Jeunesses Musicales.

Debutul și l-a marcat în toamna anului 2013 ca invitat la Festivalul de renume internațional George Enescu din București, unde a efectuat un concert side-by-side cu membri Orchestrei Filarmonicii din Pittsburgh și ai orchestrei Camerata Regală. El a dirijat Camerata Regală și la ediția din 2015  a Festivalului George Enescu, alături de solista Rebekka Hartmann.

În prezent este dirijor asistent pentru Thousand Oaks Filarmonica (SUA) și Dirijor Intermediar pentru Proiectul New West Symphony’s Harmony (SUA), care urmărește să inspire copiii în dezvoltarea pasiunii lor pentru muzică, pe tot parcursul vieții, alaturi de care a trăit experiențe interesante prin educație muzicală. De asemenea, este director artistic al Enescu & The Americas, o organizație care favorizează schimburile culturale între România și Statele Unite ale Americii, prin muzica lui George Enescu – cel mai mare compozitor din România. Vizireanu a fost, de asemenea, semifinalist în 2013 al competitiei Solon Michaelides, iar anul 2013 a marcat debutul său în operă, alături de ASU Lyric Opera Theater în producția Liliacul.

Irina Baianț
Soprană

Participarea la diverse competiții de profil i-a adus premii importante precum Premiul I la Festivalul și Concursul Național de Interpretare a Liedului „Ionel Perlea” (2010), Premiul al II-lea la Concursul „Mihail Jora” (2010), Premiul I la Concursul „Paul Constantinescu” (2010). În 2013 și 2014, a fost laureată a Concursului Internațional de Canto „Le Grand Prix de l’Opéra”, organizat de Opera Națională București.
În prezent, colaborează cu Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București, unde cel mai recent rol pe care îl interpretează este Christine Daée din musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Llyod Webber.

Cristian Mogoșan
Tenor

În prezent este angajat al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca şi este profesor-asociat al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.
Palmaresul său cuprinde Premiul I la Concursul de Interpretare al Liedului Românesc – Brasov(2004), Premiul Juriului la Concursul Naţional de Interpretare Vocală „Ionel Perlea” – Slobozia(2004).
A interpretat cu succes rolurile: Rodolfo din La Boheme de G. Puccini, Erik din Der fliegende Holländer  de Richard Wagner , B.F. Pinkerton din Madame Butterfly de G. Puccini , Don Ottavio din Don Giovanni de W.A.Mozart , Orfeu din Orphee aux enfers de J. Offenbach ,  în premieră naţională interpretează la Opera Română din Cluj-Napoca în 2007 Candide din opera Candide de L.Bernstein , iar în 2009 în premiera națională Tom Rakewell din opera The Rake’s Progress de I.Stravinsky. A mai interpretat și Cassio din Otello de G.Verdi , Pang din Turandot de G.Puccini, Trabucco din La forza del destino de G. Verdi şi Spoletta din Tosca de G. Puccini. În cadrul festivalului Cluj Modern (2007) interpreteaza Amicul din C.F.R. de Răzvan Metea.

Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu

La 1 ianuarie 1949 a luat ființă Filarmonica de Stat Sibiu, instituție profesionistă de spectacole și concerte care de-a lungul celor peste 50 de ani de existență ca instituție de stat a prezentat mii de concerte simfonice și de muzică de operă, asimilând un vast repertoriu simfonic și liric.
Împreună cu orchestra sibiană au concertat celebri interpreți români și străini, între care pot fi menționați: Ion Voicu, Valentin Gheorghiu, Ștefan Ruha (România), Monique de la Bruchollerie si Jean Jaques Thiollier (Franța), Sviatoslav Richter, Rudolf Kerer, Lazar Berman, Dimitri Baskirov (Rusia), Ivry Gittlis (Elveția), Monserrat Caballe (Spania), alături de mulți alții.

Noul sediu al Filarmonicii de Stat Sibiu – Sala THALIA a fost inaugurat oficial în acordurile Simfoniei a IX-a de Ludwig van Beethoven, cu ocazia concertului din 7 octombrie 2004.