Christian Ehwald

Christian-EhwaldChristian Ehwald s-a născut în 1953. După finalizarea conservatorului din Berlin, el si-a continuat studiile cu Arvid și Mariss Jansons la Conservatorul din Leningrad. În 1979 a fost laureat la Concursul International de Dirijat Herbert von Karajan.

Intre 1981-1988 Chr. Ehwald a fost dirijorul principal al Filarmonicii Jena. In aceeasi perioada a inceput stransa colaborare cu Opera de Stat din Berlin, un Christian Ehwald a dirijat mai multe premiere si numeroase spectacole. Acesta a fost, de asemenea, în acest timp că o cooperare strânsă lui cu opera de Stat din Berlin a început, cu Ehwald efectuarea mai multor premiere și numeroase spectacole. In plus, el a dirijat Orchestra de Stat din Berlin, sustinand numeroase turnee în Marea Britanie, Australia și Noua Zeelandă.

In calitate de dirijor invitat, a sustinut concerte la pupitrul celor mai importante orchestre germane, inclusiv Filarmonica din Berlin, Dresda Staatskapelle, Dresden Philharmonic și Orchestrele Simfonice ale Radiodifuziunii Bavareze din Munchen, Köln și Berlin. De asemenea, a primit numeroase invitații de la Orchestra Gewandhaus din Leipzig. În străinătate Christian Ehwald a fost invitat la mai multe orchestre importante din Europa, America, Japonia, Coreea și China. A realizat producții de televiziune cu NHK Orchestra Tokyo, Orchestra Filarmonicii din St.Petersburg, Orchestra RAI, Prague Symphony și Orchestra Simfonica Radio Bavareza.

Intre 1998-2003 Christian Ehwald a fost director muzical general al Teatrului din Magdeburg si dirijor principal al Filarmonicii Magdeburg. In anul 2002 a fost numit profesor la Academia de Muzică „Hanns Eisler” din Berlin.

De asemenea, din 2007, este Art Director si dirijor sef al Orchestrei Simfonice din Shenzhen.