1st edition, 2010

Image module

1st International Conducting Competition

Jeunesses Musicales Bucharest

STATUTE

The first edition of Jeunesses Musicales International Conducting Competition Bucharest was organized together with the Ministry of National Culture and Heritage, in partnership with the “George Enescu” Philharmonic, the National Music University in Bucharest and “Serafim Antropov” Friends of Music Foundation.

The competition took place in November 26 – 29, 2010 at the Romanian Athenaeum. The Romanian and foreign participants performed in front of a jury of five renowned musicians: Cristian Mandeal (President of the Jury), Gheorghe Costin, Ladislau Csendes, Dumitru Goia, Nicholas Licaret.

Image module

GABRIEL BEBESELEA

Premiul I

Absolvent al clasei de dirijat orchestra a Maestrului Petre Sbârcea din cadrul Academiei de Muzică Cluj-Napoca, este masterand al UNMB la clasa Maestrului Horia Andreescu. În vârstă de 23 de ani, este dirijor al Orchestrei de Tineret din Sibiu şi al ansamblului de muzică contemporană Icon Arts. A dirijat mai multe orchestre printre care: Filarmonica Sibiu, Orchestrele de cameră Liutaria şi Harmonia Cordis.

Image module

CRISTIAN SANDU

Premiul I

A absolvit specializarile Pedagogie Muzicala, Muzicologie si Dirijat ale Academiei de Muzica din Cluj. Printre indrumatorii sai s-au numarat Florentin Mihaescu, Victor Dumanescu, Petre Sbarcea, Sharon Hansen (SUA), Valery Gergiev si Leonid Korchmar (Sankt Petersburg). In prezent este asist. univ. dr. dirijor al cursului de Orchestra si Clasa de Opera in cadrul AMGD, doua domenii diferite dar simultan tratate si in teza sa de doctorat Stilemele verismului in evolutia operei moderne. In calitate de dirijor invitat colaboreaza in spectacole simfonice si vocal simfonice cu filarmonicile din Cluj, Oradea, Satu Mare, Targu Mures, Sibiu, Botosani dar si ca dirijor de opera cu Opera Romana Cluj, Opera Maghiara Cluj, Opera Nationala Timisoara. Opera Brasov, Opera Constanta, Teatrul Muzical Galati. In strainatate a dirijat Orchestra Nationala a Ucrainei din Kiev, Orchestra Radio din Kiev, Orchestra de Stat “Klassika” din Sankt Petersburg, Orchestra Festivalului de Opera din Daegu (Coreea de sud), Orchestra Operei din Odessa, Orchestra Simfonica “Bruno Maderna” din Forli. Activitatea sa didactica include si conducerea orchestrei studentesti I Giovani Musicisti, ansamblu dedicat promovarii tinerei scoli componistice clujene si prezent in manifestari precum Toamna Muzicala Clujeana si Festivalul Cluj Modern. A efectuat turnee in Franta, Elvetia, Austria, Germania, Italia, Coreea de Sud, Columbia.

The second place was not awarded to any participant.

Image module

DANIEL ENASESCU

Premiul III

Născut la Bucureşti într-o familie de muzicieni, absolvă cursurile liceului de muzică “George Enescu” la clasa de pian a profesoarei Gabriela Enăşescu. Între anii 2000-2005 urmează cursurile U.N.M.B. – specializarea dirijat orchestră la clasa profesorului Cristian Brâncuşi, iar un an mai târziu absolvă cursurile de Studii Aprofundate, perfecţionându-se sub îndrumarea maestrului Horia Andreescu.
A colaborat cu orchestrele filarmonicilor din Giurgiu, Botoşani, Râmnicu Vâlcea, Galaţi, Craiova, North Czech Philharmonic Orchestra (Teplice), Highlands Chamber Philharmonic Orchestra (Jihlava) şi Palmhouse Players (Londra). A dirijat pe scena Ateneului Român, în cadrul unui proiect al Filarmonicii „George Enescu”. A fost apreciat în mod special de orchestră şi public, în cadrul cursurilor de perfecţionare susţinute de dirijorul Charles Olivieri-Munroe, iar în iulie 2010 dirijează un concert în Cehia, prilejuit de comemorarea a 150 de ani de la naşterea compozitorului şi dirijorului Gustav Mahler. Este membru al Fundaţiei culturale “Remember Enescu”.