Masterclass

Descarca Regulament
Descarca formularul de inscriere

„Muzica este un mijloc capabil de a exprima dramatism întunecat, raptură pură, suferință și extaz, furie aprinsă și rece, melancolie și veselie sălbatică și nuanțele și interacțiunea subtilă a acestor sentimente pe care cuvintele sunt neputincioase să le exprime și care nu pot fi atinse în pictură și sculptură.”

Dmitiri Shostakovich

Cercetare

Jeunesses Musicales Conducting Masterclass

Maestrii: Christian Ehwald & Sigmund Thorp

Orchestra: Royal Chamber Orchestra
20-24 septembrie 2017, Bucureşti, ROMÂNIA

Admitere: dirijori de toate naţionalităţile şi toate vârstele pot participa la masterclass. Toti participanţii sunt aşteptaţi să studieze temeinic programul înainte de începerea cursului.

Participanţi:
15 participanţi activi (repetiţii cu 2 piane şi cu orchestra) vor fi acceptaţi
15 participanţi semi-activi (repetiţii numai cu 2 piane) vor fi acceptaţi
Christian Ehwald şi Sigmund Thorp vor alege participanţii dintre aplicaţiile trimise.

Participantii pasivi: numărul acestora este nelimitat.

Limba de predare: germana si engleza

Locul de desfăşurare: Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti (Str. Stirbei Voda, nr.33, Bucureşti, România)

Diplome şi certificate: fiecare participant va primi un certificat de participare semnat de Christian Ehwald şi Sigmund Thorp

Premiu: cel mai bun participant activ va fi ales prin votul profesorilor, pianistilor si orchestrei, pentru a sustine un concert la pupitrul Cameratei Regale in stagiunile viitoare ale orchestrei

Data sosirii: 19 septembrie

 

Cursuri: 20, 21, 22, 23 septembrie

 

Concert de Gala: 24 septembrie

 

Repetitii cu 2 piane:

10:00 – 13:00 si 15:00 – 18:00
Fiecare dintre cei 15 participanţi activi şi 15 participanţi semi-activi va repeta timp de 15 minute în fiecare zi, cu acompaniament de 2 piane. Fiecare participant va prezenta 2 lucrări la alegere din lista de repertoriu.
Restul participanţilor pot asista la repetiţii.

Repetitii cu orchestra Camerata Regala:

10:00 – 13:00 si 15:00 – 18:00
Fiecare dintre cei 15 participanţi activi va repeta timp de 20 de minute în fiecare zi, la pupitrul orchestrei Camerata Regală. Fiecare participant va prezenta 2 lucrări la alegere din lista de repertoriu.
Restul participanţilor pot asista la repetiţii.

18:00 – 20:00
Discuţii libere şi sesiuni video.

Cu acompaniament de 2 piane:

 

R. Wagner: Idila lui Siegfried
S. Prokofiev: Simfonia nr. 1, op.25 – partile a II-a si a III-a
F. Liszt: Mefisto vals nr. 1

 

Cu orchestra Camerata Regala:
W.A. Mozart: Simfonia nr. 38, in Re major, KV 504
L. van Beethoven: Simfonia nr. 2, in Re major, op. 36
P.I. Ceaikovski: Simfonia nr.2, in do minor, op. 17
F. M. Bartholdy: Simfonia nr. 4, in La major, op. 90

Participanţi activi (repetiţii cu orchestra şi cu acompaniament de 2 piane): 1700 €

 

Participanţi semi-activi (repetiţii cu acompaniament de 2 piane): 850 €
Auditori: 250 €

 

Pentru participantii activi care se inscriu pana pe 15 iunie 2017, taxa de participare va fi de 1550 € !

 

Nota: Taxa trebuie plătită în întregime în 10 zile, după afişarea participanţilor selectaţi, în următorul cont:

 

Beneficiar: ELITE ART Club UNESCO
IBAN Euro: RO92BACX0000000586870001
Cod swift : BACXROBUXXX
Bank name: UNICREDIT TIRIAC SUCURSALA UNIRII
Bank address: Piaţa Unirii nr. 1, magazin Unirea – Corp central, tronson A+B, parter, sector 3

1. Formular de înscriere
2. Curriculum vitae
3. Copie după cartea de identitate sau paşaport
4. Scurt demo – link YouTube – dacă este posibil

 

Puteţi trimite documentele de înscriere pe adresa de email:
masterclass@bucharestcompetition.ro sau prin poştă la următoarea adresă:

 

ELITE ART Club UNESCO (Jeunesses Musicales Conducting Masterclass)
Strada Constantin Noica, nr. 134, sector 6, 061055, Bucureşti, ROMÂNIA

 

Vă rugăm să trimiteţi documentele dumneavoastră până pe data de 5 august 2017.
Christian Ehwald şi Sigmund Thorp vor alege 15 participanţi activi si 15 participanţi semi-activi din aplicatiile transmise.
Participanţii selectaţi vor fi anunţati în data de 10 august 2017 pe site-ul: www.bucharestcompetition.ro

 

Pentru orice informaţii legate de Jeunesses Musicales Conducting Masterclass, vă rugăm să contactaţi biroul de organizare la adresa de e-mail: masterclass@bucharestcompetition.ro sau la numărul de telefon:
+40 742 355 775.

Image module

CHRISTIAN EHWALD

Art Director si dirijor sef al Orchestrei Simfonice din Shenzhen

Christian Ehwald s-a născut în 1953. După absolvirea conservatorului din Berlin, el si-a continuat studiile cu Arvid și Mariss Jansons la Conservatorul din Leningrad. În 1979 a fost laureat la Concursul International de Dirijat Herbert von Karajan.

Intre 1981-1988 Chr. Ehwald a fost dirijorul principal al Filarmonicii Jena. In aceeasi perioada a inceput stransa colaborare cu Opera de Stat din Berlin, un Christian Ehwald a dirijat mai multe premiere si numeroase spectacole. Acesta a fost, de asemenea, în acest timp că o cooperare strânsă lui cu opera de Stat din Berlin a început, cu Ehwald efectuarea mai multor premiere și numeroase spectacole. In plus, el a dirijat Orchestra de Stat din Berlin, sustinand numeroase turnee în Marea Britanie, Australia și Noua Zeelandă.

In calitate de dirijor invitat, a sustinut concerte la pupitrul celor mai importante orchestre germane, inclusiv Filarmonica din Berlin, Dresda Staatskapelle, Dresden Philharmonic și Orchestrele Simfonice ale Radiodifuziunii Bavareze din Munchen, Köln și Berlin. De asemenea, a primit numeroase invitații de la Orchestra Gewandhaus din Leipzig. În străinătate Christian Ehwald a fost invitat la mai multe orchestre importante din Europa, America, Japonia, Coreea și China. A realizat producții de televiziune cu NHK Orchestra Tokyo, Orchestra Filarmonicii din St.Petersburg, Orchestra RAI, Prague Symphony și Orchestra Simfonica Radio Bavareza.

Intre 1998-2003 Christian Ehwald a fost director muzical general al Teatrului din Magdeburg si dirijor principal al Filarmonicii Magdeburg. In anul 2002 a fost numit profesor la Academia de Muzică „Hanns Eisler” din Berlin.
De asemenea, din 2007, este Art Director si dirijor sef al Orchestrei Simfonice din Shenzhen.

Image module

Sigmund Thorp

Profesor de dirijat la Academia Norvegiană de Muzică din Oslo

Este unul dintre cei mai importanţi dirijori din Norvegia. A susţinut numeroase concerte la pupitrul orchestrelor norvegiene, dar şi cu orchestrele din Londra, Paris, Berlin şi Sankt Petersburg .

În 1989 a câştigat premiul I la Biel International Conducting Competition, iar în 1994 premiul al II-lea la Austrian-Hungarian International Conducting Competition in Pecz.
A studiat dirijatul cu Normal Del Mar şi Christopher Adey la Academia Regală de Muzică din Londra .

În timpul studiilor sale, a caştigat mai multe premii, printre care „Medalia de Aur Tagore”, reprezentând premiul pentru cel mai bun elev (1986) .

Sigmund Thorp este profesor de dirijat la Academia Norvegiană de Muzică din Oslo, în paralel predînd şi muzica contemporana. Este directorul artistic al Norwegian Academy Sinfonietta, dirijînd peste 350 de lucrări aparţinînd compozitorilor contemporani, dintre care un număr impresionant de prim audiţii naţionale şi internaţionale.

Bazat pe teoriile şi practicile Dr. Walter Hügler (Trossingen), Thorp a dezvoltat lucrarea „Anatomia Dirijatului – o metodă de îmbunătăţire a tehnicii dirijorale” . Metoda s-a dovedit a fi foarte eficientă în proiectarea ideilor muzicale, precum şi a comunicări non-verbale dintre muzicieni şi dirijor.

Sigmund Thorp desfăşoara o activitate pedagogică intensă, fiind profesor invitat la Trinity College of Music (London), HAMU (Prague), Conservatorio Guiseppe Tartini (Trieste) sau Kunstuniversität Graz.

Image module

Royal Camerata

CAMERATA REGALĂ

Camerata Regală a luat naştere în anul 2009 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, la iniţiativa unui grup de studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, din dorinţa de a crea o orchestră profesionistă care să contribuie la promovarea şi dezvoltarea tinerelor talente muzicale din România.

Nivelul artistic ridicat ce caracterizează această tânără orchestră se datorează entuziasmului, pasiunii şi energiei interioare a grupului, dar şi talentulului excepţional al fiecărui instrumentist în parte. Camerata Regală reprezintă un colectiv unit şi omogen, dar în continuă metamorfoză şi înnoire, ca o consecinţă a generaţiilor de tineri muzicieni care se succed şi sunt selectaţi să facă parte din această orchestră. Din nevoia de a găsi sonorităţi cât mai adecvate şi de a experimenta în permanenţă noi ipostaze interpretative, Camerata Regală are apariţii scenice extrem de originale.

Camerata Regală a susţinut concerte pe scena Ateneului Român, a Sălii “George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, a Salii Mihail Jora a Radiodifuziunii Romane şi a fost prezentă de asemenea la Ceremoniile Casei Regale a României prilejuite de Aniversarea Jubileului Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, de Învestirea cu Titlul de Alteţă Regală a Principelui Nicolae al României, Jubileului de 90 de ani ai Regelui Mihai, Ceremonia Decoratiei Regale “Nihil Sine Deo”.

Deşi Camerata Regală este o orchestra tânără, a colaborat cu personalităţi marcante din lumea muzicii precum Maestrul Jin Wang, Zhani Cico (Directorul Operei din Tirana), Wolfgang Doerner (Austria), Enrique Garcia Asensio (Spania), Rony Rogoff (SUA), Dumitru Goia, Cristian Lupeş, Constantin Adrian Grigore, violonistele Cristina Anghelescu, Ioana Goicea şi Simina Croitoru, percuţionistul Alexandru Anastasiu, mezzosoprana Marianne Cornetti (SUA), soprana Nelly Miricioiu.

Multumiri speciale:

Partener:

Partener media principal: