Image module

Marta Wierzbieniec

Profesoara Marta Wierzbieniec s-a nascut in Sanok, Polonia. Este absolventa a academiei de Muzica din Cracovia. Si-a inceput cariera la Departamentul de Educatie Muzicala al Universitatii Rzeszow. In 2000, a fost numita directoarea Institutului de Muzica din cadrul Universitatii Rzeszow. De multi ani dirijeaza corul universitatii. A urmat numeroase masterclass-uri de dirijat in Elvetia (prof. F. Haaseman), Belgia si Germania. Este doctor in dirijatul vocal si instrumental. A primit titlul de profesor in 2004.

In timpul activitatii sale artistice, Prof. Marta Wierzbieniec a dirijat peste 250 de concerte. In perioada 1989 – 1999 a dirijat in principal Corul de Camera al Studentilor si Corul Institutului de Muzica din cadrul Universitatii Rzeszow. A participat frecvent in festivaluri muzicale si competitii, in cadrul carora a primit numeroase premii. A sustinut concerte in tari precum Austria, Belgia, Belarus, Slovacia, Elvetia, Suedia, Germania si Italia. Timp de multi ani a avut la radio o emisiune intitulata “Gossips with the treble clef”.

Din 1999 pana in 2012 a fost Directoarea Institutului de Muzica din cadrul Universitatii Rzeszow. Este de asemenea directorul artistc al filialei din Rzeszow al Asociatiei Poloneze de Coruri si Orchestre.
Din 2008 si pana in prezent, este directorul de management al Filarmonicii Artur Malawski Podkarpackie din Rzeszow si al Festivalului de Muzica din Łańcut. In prezent este si directorul artistic al filarmonicii. Rolul sau este mai amplu decat simpla programare, organizare si implementare de concerte. La initiative Martei Wierzbieniec filarmonica a stabilit relatii de cooperare cu institutii precum Wiennermaenergesangverein (Austria), comunitatea muzicala din Saarbrucken (Germania), Orchestra Filarmonicii din Kosice (Slovacia) sau cu Orchestra Filarmonicii din Miskolc (Ungaria) Filarmonica Podkarpackie colaboreaza de asemenea cu Teatrul de Opera si Balet din Lviv. Este autoarea a numeroase proiecte artistice, inclusiv seria de concerte intitulata „Open space for music” si “Fil – Kameralia”.

In numeroase ocazii a fost recompensata pentru munca sa, spre exemplu de catre Primarul orasului Rzeszów, de catre guvernatorul din Rzeszow si a primit Medalia de Merit “Crucea de Argint” si Medalia de Bronz “Gloria Artis”.