%-mMonths:%-nDays:%-HHours:%-MMinutes:

„Muzica este cea mai înaltă formă de expresie umană.”

Charlie Siem

Charlie Siem în cadrul Concertului Gala al Concursului Internațional de Conduită Jeunesses Musicales România

Charlie Siem (vioara) & Itamar Golan (pian) – Recital

 Itamar Golan

Timp de peste două decenii, Itamar Golan a fost partenerul celor mai remarcabili instrumentiști ai timpului nostru. Opera sa a adus o mare recunoastere critica si este unul dintre cei mai cautati pianisti ai generatiei sale, jucandu-se pe cele mai prestigioase scene din lume.

Născut în Vilnius, Lituania, familia sa a emigrat în Israel la vârsta de un an. Acolo și-a început studiile muzicale și, la vârsta de 7 ani, și-a făcut primele concerte la Tel-Aviv. A fost acordat în mod repetat burse de la Fundația Culturală Americano-Israel, care i-au permis să studieze cu Emanuel Krasovsky și cu mentorul său de muzică de cameră, Chaim Taub. Mai târziu, sub bursă completă de la Conservatorul din New England din Boston, a fost ales să studieze cu Leonard Shure.

De la începuturile sale, pasiunea lui Itamar Golan a fost muzica de cameră, dar a apărut, de asemenea, în calitate de solist cu unele dintre orchestrele majore, printre care Filarmonica Israelului și Filarmonica din Berlin sub îndrumarea lui Zubin Mehta, Filarmonica Regală sub conducerea lui Daniele Gatti, Orchestra Filarmonica della Scala, Filarmonica din Viena sub conducerea lui Riccardo Muti și Orchestra Philarhomia sub conducerea lui Lorin Maazel. În calitate de muzician de cameră, a colaborat în ultimii ani cu faimoasa vioară Charlie Siem, care a cântat în principalele săli de concerte din întreaga lume.

De-a lungul anilor, a colaborat cu mulți dintre alții, Vadim Repin, Maxim Vengerov, Julian Rachlin, Mischa Maisky, Shlomo Mintz, Ivry Gitlis, Ida Haendel, Kyung Wha Chung, Sharon Kam, Janine Jansen, Martin Frost și Torleif Thedeen.

Este un participant frecvent la multe festivaluri internaționale de muzică de prestigiu, cum ar fi Salzburg, Verbier, Lucerna, Tanglewood, Ravinia, și a înregistrat numeroase înregistrări pentru marile etichete precum Deutsche Grammophon, Warner Classics, Decca, Teldec, EMI și Sony Classical.

În 1991, Itamar Golan a fost nominalizat la facultatea Școlii de Muzică Manhattan, făcându-l unul dintre cei mai tineri profesori ai săi. Din 1994, a predat muzica de cameră la Conservatorul din Paris. Itamar locuiește în Paris, unde este implicat în multe proiecte artistice diferite.

  • Image

    Charlie Siem @ ROMANIAN ATHENAEUM

Pentru a duce mai departe binele care impodobeste această călătorie muzicală, am ales să direcționăm 50% din încasările obținute din vânzarea biletelor către Asociația Help Autism!

@Charie Siem: „Călătoria mea este o provocare fără sfârșit pentru a ajunge la tot mai mulți oameni prin intermediul muzicii”.

Image module

Charlie Siem

Violinist

Charlie Siem este unul dintre cei mai remarcabili tineri violonisti contemporani iar faima sa internationala este unica prin diversitatea pe scara larga a interesului multi-cultural suscitat, tanarul solist avand un aport important in definirea rolului artistului adevarat in secolul XXI.

Nascut in Londra, cu un tata norvegian si o mama englezoaica, Siem a inceput sa cante la vioara la varsta de trei ani dupa ce l-a auzit pe Yehudi Menuhin interpretand Concertul pentru Vioara al lui Beethoven. A beneficiat de o educatie completa si cuprinzatoare la Eton College dupa care si-a luat licenta in Muzica la Universitatea din Cambridge, in cadrul unui program de studii extrem de dificil. Din 1998 pana in 2004 a studiat vioara cu Itzhak Rashkovsky in Londra la Royal College of Music, iar din 2004 este mentorat de catre Shlomo Mintz.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să folosiți site-ul oficial www.charliesiem.com

Image module

Orchestre si ansambluri de camera

Siem a aparut alaturi de cele mai bune orchestra si ansambluri de camera din lume, inclusiv Filarmonica din Bergen, Camerata Salzburg, Simfonia Nationala Ceha, Filarmonica Israel, London Symphony, Filarmonica din Moscova, Filarmonica din Oslo, Filarmonica din Rotterdam si Orchestra Filarmonica Regala.

Dirijori de top

A lucrat cu dirijori de top precum Charles Dutoit, Edward Gardner, Zubin Mehta, Yannick Nézet-Séguin, Sir Roger Norrington, Libor Pešek si Yuri Simonov. Pana in prezent, festivalele internationale la care a participat includ Spoleto, St. Moritz, Gstaad, Bergen, Tine@Munch, Festival Internacional de Santa Lucía, si Windsor Festival. Partenerul regular al lui Siem este renumitul pianist Itamar Golan.

Discografie

In prezent Siem lucreaza cu Sony Classical si are o discografie variata, realizand numeroase inregistrari cu orchestre precum London Symphony Orchestra (Warner Classics, 2011) si Münchner Rundfunkorchester (Sony Classical, 2014).

Compozitii clasice personale

In 2014 a realizat prima sa compozitie – Canopy, pentru solo de vioara si orchestra de coarde; compozitia a fost comisionata de catre postul de televiziune American CBS Watch!, si inregistrata cu Orchestra de Camera Engleza.

  • pana in 1855
    John Hart
  • 1855 - 1867
    C. H. C. Plowden
  • 1867 - 1886
    Louis D'Egville
  • 1886 - 1889
    Ducele de Camposelice
  • in 1894
    Vandut de W. E. Hill & Sons
  • din 1894
    Robert E. Brandt
  • pana in 1892
    Ernest Nicolini
  • din 1898
    W. E. Hill & Sons
  • in 1931
    Printul Friedrich Wilhelm of Prussia
  • din 1960
    Profesorul Lutz
  • in 1966
    Vandut de Hamma & Co.
  • in 1986
    Yehudi Menuhin
  • pana in 1998
    Dr. Mark Ptashne
  • 1998 - 2010
    David L. Fulton
  • din 2010
    Charlie Siem

‘d’Egville’ – calatoria muzicala a unei viori magice

Guarneri ‘del Gesù’, Cremona, 1735

Image module