Editia III, 2012

September 2- 6, 2012
Image module

Editia III, Concursul International de Dirijat

JEUNESSES MUSICALES BUCUREŞTI

STATUTE

Ce-a de-a treia editie a CONCURSULUI INTERNATIONAL DE DIRIJAT JEUNESSES MUSICALES BUCURESTI a fost realizata cu sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor si al Adminitratiei Fondului Cultural National, in parteneriat cu Filarmonica „George Enescu”, Filarmonica „Banatului” Timisoara, Filarmonica „Oltenia”Craiova” si Filarmonica de Stat din Sibiu.

La concursul care s-a desfasurat intre 2 si 6 septembrie 2012 la Ateneul Roman, au participat 26 de tineri dirijori din 16 tari (Spania, Rusia, Taiwan, Marea Britanie, SUA, Brazilia, Israel, Grecia, Belgia, Cehia, Japonia, Venezuela, Coreea de Sud, Singapore, Austria si Romania )
Juriul a fost format din personalitati marcante ale vietii muzicale nationale si internationale – Horia Andreescu (presedinte), Octav Calleya, Petre Sbarcea, Nicolae Licaret, Gheorghe Costin, Marius Hristescu

Pe langa premiile in bani – premiul pentru locul I a fost de 1000 de euro, pentru locul al II-lea de 500 de euro, iar pentru locul al III-lea de 300 de euro – finalistii au obtine angajamente la pupitrul Orchestrelor Filarmonice din Bucuresti, Timisoara, Craiova si Sibiu.

Image module

Hyun-Jin Yun, Coreea de Sud, PREMIUL I

Marele Premiu si Premiul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii George Enescu din Bucuresti - 1000 € si un concert la pupitrul Filarmonicii Banatul din Timisoara

Pentru incurajarea tinerilor dirijori, Filarmonica George Enescu din Bucuresti i-a acordat oficial castigatorului, un concert in stagiunea 2013-2014!

Tanarul dirijor sud – coreean Hyun Jin Yun, este inca din 2011 dirijor si director muzical al Junge Marburger Philharmonie.Recent Hyun Jin a fost personal selectat de maestrul Kurt Masur sa ia parte la Masterclass-ul Usedom Music Festival. De asemenea a fost invitat la Orkney Conducting Course din cadrul Festivalului St. Magnus, unde a lucrat cu Royal Scottish National Orchestra sub indrumarea lui Martyn Brabbins. Mai tarziu, a sustinut cursuri de maiestrie cu renumitul dirijor Bernard Haitink la Festivalul din Lucerne.

Incepand cu anul 2011 isi continua studiile dirijorale la Universitatea de Muzica din Mannheim cu profesorii Klaus Arp si Georg Grun.

Image module

George Jackson – UK

Premiul II - 500 € si un concert la pupitrul Filarmonicii Oltenia - Craiova

Descris de revista Savannah ca „un foarte dinamic, tânăr dirijor”, George Jackson este dirijor asistent la Petru Shannon și Orchestra Filarmonicii din Savannah, el dirijand acolo inca de la debutul sau în 2010. George asistă în mod regulat dirijori de renume internațional privind producția de operă din Europa, dintre acestia ii amintim pe Yves Abel, de la Opera de Stat din Viena (Il Barbiere di Siviglia; L’Elisir d’amore, Carmen, Madama Butterfly) și Opera de Stat din Bavaria (I Capuleti EI Montecchi ), precum și Royal Opera House, Covent Garden (La Traviata, La Fille du regiment, Tannhäuser). George a participat la cursuri de măiestrie cu Daniel Harding, Sir Simon Rattle, Alsop Marin și Zubin Mehta, si a dirijat orchestre precum BBC Scottish Symphony Orchestra, Orchestra Simfonică Radio din Suedia, Orchestra de Camera din Viena, Orchestra Festivalului Cabrillo.

Este absolvent al Conservatorului din Viena – prof. Marc Stringer și Weimar – prof. Nicolas Pasquet si deține bursa Fundatiei Janeczek, Czibulka-Stiftung.

Image module

Tung Chieh Chuang – Taiwan

Premil III - 300 € si un concert la pupitrul Filarmonicii de Stat, Sibiu

Nascut in Taipei City, Tung-Chieh Chuang este un tanar dirijor, care afișează un talent muzical inca de la o vârstă foarte tânără. A inceput sa studieze pianul la varsta de 4 ani și cornul la 9 ani. A obtinut numeroase premii, printre care premiul I la Concursul Național Cornul Francez în Taiwan și premiul sase la Concursul Internațional de Pian Friederich Chopin în Taipei.

Tung Chieh Chuang a primit o bursa completa, fiind invitat ca asistent la Universitatea de Muzica din Cincinati, avandu-l profesor pe Marc Gibson (2007). În 2009, Tung a fost invitat ca dirijor asistent la Institutul Peabody din cadrul Universitatii Johans Hopkins si la Symphony Orchestra din Baltimore sub indrumarea lui Marin Alsop, Meier Gustav și Thakar Markand. În 2010, domnul Chuang a fost invitat să studieze la Institutul Muzical din Curtis cu renumitul pedagog Otto-Werner Mueller.