Image module

9th edition ARTISTS

International Conducting Competition

Maria-Diana Petrache

Pianista

Pianista Maria-Diana Petrache a absolvit în 2017, ca șefă de promoție, Universitatea Națională de Muzică din București (clasa prof. univ. dr. Viniciu Moroianu) și a fost admisă la prestigioasa Universitate de Muzică din Hanovra, cursuri de Master.

Maria-Diana este o prezență activă pe scenele de concert, colaborând cu orchestre precum Webern Kammerphilharmonie din Viena, Orchestra de Cameră Radio din București, Orchestra Filarmonică Oltenia, Orchestra Filarmonică din Ploiești, Filarmonica „Ion Dumitrescu”, Râmnicu-Vâlcea, Orchestra „Concerto” a UNMB, Orchestra Filarmonică „Mihail Jora” din Bacău, Orchestra Filarmonică din Botoşani, Orchestra Medicilor, Orchestra Colegiului Național de Muzică „G. Enescu”, Lyceum Strings Orchestra, sub bagheta dirijorilor Vladimir Kiradjiev (Austria), Gabriel Bebeşelea, Constantin Grigore, Valentin Doni, Radu Postăvaru, Bogdan Vodă, Dario Bisso-Sabadin (Italia), Corvin Matei (Africa de Sud), George Hariton, I.I.Prunner, Gheorghe Iliuţă.

Maria-Diana a prezentat numeroase recitaluri, microrecitaluri și concerte camerale. În recitalurile susținute pe scena Sălii Studio a Atheneului Român a avut ca invitați personalități proeminente ale vieții muzicale, precum violonista Luminiţa Julieta Mihai (SUA), flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, clarinetistul Emil Vişenescu, mezzo-soprana Elmira Sebat. Este semifinalistă a concursurilor internaționale „Silvio Bengalli”, Val Tidone și Massarosa (Italia, 2016) și laureată (peste 30 de premii) a numeroase competiții naționale și internaționale desfășurate în România.