PROTECTIA DATELOR PERSONALE

1. Cine suntem noi ?

Operatorul de date este Asociatia Elite Art Club UNESCO, o organizaţie non-guvernamentala nonprofit care are ca scop promovarea principiilor fundamentale UNESCO prin organizarea unor proiecte culturale complexe care raspund exigenţelor societaţii civile naţionale şi contribuie la dezvoltarea Romaniei din punct de vedere cultural şi educaţional. Datele noastre sunt: CUI 15317229, Nr. Reg: 17 PJ /2003, sediul social in strada Valea Cascadelor nr. 4, scara 1, etaj 6, apartament 18, sector 6, Bucuresti, Romania.

Ne puteti contacta la punctul de lucru din Piata Natiunilor Unite 3-5, Bucuresti, Romania, la telefon +40 748 100 279; +40 748 100 280 sau pe email info@eliteart.org.

Pentru a fi complet transparenti in privinta prelucrarii de date personale si pentru a va permite sa va exercitati cu usurinta, in orice moment, drepturile conform REGULAMENTULUI UE 2016/679 (privind protecţia persoanelor fizice in ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date) denumit in continuare Regulamentul GDPR, am implementat masuri pentru securitatea si protectia acestor date si pentru a facilita comunicarea dintre noi.

Aceasta declaratie de confidentialitate explica motivul prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal, modul in care colectam, gestionam si asiguram protectia tuturor datelor cu caracter personal furnizate, modul in care aceste informatii sunt utilizate si ce drepturi aveti in legatura cu datele dvs. personale. De asemenea, specifica detaliile de contact ale operatorului de date si ale Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

  1. Ce date personale prelucram si in ce scop?

Prelucram datele dvs. personale numai in scopul declarat al evenimentelor/proiectelor la care participati si la care va inscrieti benevol, scop descris in regulamentul si prezentarea fiecarui eveniment.

Colectam date personale cum ar fi: date de contact (numele si prenumele, telefon, email), date despre activitatea dvs. (CV, biografie, prezentare, studii), materiale video si foto necesare calificarii si participarii la eveniment, date bancare in cazul in care se acorda premii in bani, cartea de identitate sau pasaportul etc. Descrierea detaliata a tipurilor de date pe care le colectam o veti gasi in regulamentul si prezentarea fiecarui eveniment.

  1. Temeiul juridic al prelucrarii datelor personale

Procesam datele dvs. personale, deoarece:

Prin completarea formularului de inscriere si trimiterea documentelor atasate cat si prin transmiterea din proprie initiativa a datelor dvs. personale pe adresa noastra de email v-ati dat consimtamantul pentru prelucrarea datelor dvs. personale pentru unul sau mai multe scopuri specifice. In acelasi timp ati confirmat ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu Politica noastra de protectie a datelor personale prezentata in acest document.

Este necesara acceptarea acestei politici inainte de transmiterea oricaror informatii si date personale catre noi, prin formularele de pe site sau pe adresele noastre de email. V-ati dat consimtamantul mentionat mai sus acceptand prezenta politica de protectie a datelor personale.

Va puteti exercita dreptul de a va retrage consimtamantul contactand operatorul de date Asociatia Elite Art Club UNESCO folosind datele de contact prezentate la punctul 8 al acestui document.

  1. Cat timp pastram datele dvs. personale ?

Elite Art Club UNESCO va pastreaza datele personale numai pentru timpul necesar indeplinirii scopului declarat in regulamentul sau prezentarea  evenimentului/proiectului respectiv si in conformitate cu prevederile legale specifice.  De exemplu datele de contact se pastreaza pe o durata de 5 ani dar contractele se pastreaza conform legislatiei contabile si legislatiei privind arhivarea. Inregistrarile video sau foto publicate pe site-urile noastre pot fi pastrate pe o durata de 10 ani. Cu toate acestea, puteti, in orice moment, sa solicitati stergerea datelor dvs. personale, daca doriti acest lucru. In acest caz dorinta dvs. va fi respectata iar datele vor fi sterse definitiv.

  1. Cum protejam si pastram datele dvs. personale ?

Toate datele personale sunt stocate pe serverul nostru securizat. Toate operatiunile de prelucrare se desfasoara in conformitate cu politicile si procedurile interne conforme cu prevederile Regulamentului GDPR.

Pentru a va proteja datele cu caracter personal, am adoptat o serie de masuri tehnice si organizatorice. Masurile tehnice includ actiuni adecvate pentru a aborda securitatea online, riscul de pierdere a datelor, modificarea datelor sau accesul neautorizat, luand in considerare riscul prezentat de prelucrare si natura datelor cu caracter personal procesate. Masurile organizatorice includ restrictionarea accesului la datele cu caracter personal exclusiv pentru persoanele autorizate cu o nevoie legitima de a utiliza aceste date numai in scopul indeplinirii sarcinilor de serviciu.

Securitatea datelor dvs. cu caracter personal este importanta pentru noi, dar nu uitati ca nicio metoda de transmitere prin Internet sau metoda de stocare electronica nu este 100% sigura. In timp ce ne straduim sa folosim mijloace pentru a va proteja datele personale, nu putem garanta securitatea absoluta a acestora.

 

  1. Cine are acces la datele dvs. personale si cui le transmitem?

Accesul la datele dumneavoastra cu caracter personal este oferit personalului angajat responsabil cu efectuarea acestor operatiuni de prelucrare si personalului autorizat in conformitate cu principiul „nevoia de a sti / need to know”. Acest personal respecta acordurile de confidentialitate semnate si prevazute de regulamentul intern.

Drept urmare, personalul care are acces la datele dvs. personale include: managerul de proiect, contabilul si membrii juriului.

Informatiile pe care le colectam nu vor fi furnizate niciunei terte parti, cu exceptia masurii si scopului in care ni se poate cere sa facem acest lucru prin lege.

Asociatia Elite Art Club UNESCO nu va partaja datele dvs. cu caracter personal cu terti pentru marketing direct. Cu alte cuvinte, nu vom utiliza datele dvs. personale pentru a va contacta cu buletine informative, informatii de marketing sau promotionale. Cu toate acestea putem folosi adresa dvs. de e-mail pentru a va contacta cu informatii sau actualizari cu privire la evenimentele sau proiectele la care sunteti sau ati fost inscris.

  1. Care sunt drepturile dvs. si cum le puteti exercita ?

Aveti drepturi specifice, in special dreptul de a accesa datele dvs. personale si de a le rectifica, in cazul in care datele dvs. personale sunt inexacte sau incomplete. Daca este cazul, aveti dreptul de a va sterge datele personale, de a restrictiona prelucrarea datelor dvs. personale, de a va opune prelucrarii si de dreptul la portabilitatea datelor.

Va puteti exercita drepturile contactand operatorul de date pe caile mentionate la punctul 8: Informatii de contact.

Aceasta politica de protectie a datelor cu caracter personal va ramane in vigoare pana la modificarile sale viitoare, modificari care vor fi in vigoare imediat dupa postarea pe site. In cazul aparitiei unei noi versiuni, va vom notifica plasand un mesaj de avertizare pe site.Vi se va recomanda sa cititi si sa acceptati noua Politica de protectie a datelor personale.

Va rugam sa retineti ca:

– Va puteti retrage consimtamantul pentru marketing direct – newsletter in orice moment prin urmarea instructiunilor de dezabonare din fiecare e-mail.

– Drepturile enumerate mai sus nu sunt absolute. Exista exceptii, de aceea fiecare cerere primita va fi analizata astfel incat sa decidem daca este intemeiata sau nu. In masura in care cererea este intemeiata, vom facilita exercitarea drepturilor. Daca cererea este neintemeiata, o vom respinge, insa va vom informa asupra motivelor refuzului si asupra drepturilor de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (https://www.dataprotection.ro/) si de a va adresa justitiei.

– Vom incerca sa raspundem solicitarii in termen de 30 de zile. Cu toate acestea, termenul poate fi prelungit in functie de diferite aspecte, precum complexitatea cererii, numarul mare de cereri primite sau imposibilitatea de a va identifica intr-un termen util.

– Daca, desi depunem toate eforturile, nu reusim sa va identificam, iar dvs. nu ne furnizati informatii suplimentare pentru a reusi sa va identificam, nu suntem obligati sa dam curs solicitarii.

  1. Date de contact

Daca aveti intrebari sau nelamuriri cu privire la prelucrarea datelor dvs. personale sau doriti sa va exercitati drepturile legale sau aveti orice alta ingrijorare cu privire la confidentialitate, ne puteti scrie la adresa de e-mail info@eliteart.org.
De asemenea, datele de contact sunt: Bucuresti, Piata Natiunilor Unite 3-5, Bl B2, Parter, Sector 4, telefon: 0748.100.279