Image module

Daniel Weissmann

Daniel Weissmann este un expert muzical de o expresivitate artistica extraordinara, cu o cariera care se remarca prin dinamism si complexitate. Muzicianul francez s-a nascut în 1956 si a urmat cursuri de vioara si de muzica de camera la “Ecole Normale de musique din Paris” si la „Conservatorul Regal” din Bruxelles.

 

Experientele sale profesionale timpurii îl impun ca o figura marcanta în lumea artistica, atât ca muzician cât si ca director artistic. Experienta sa de director artistic începe cu colaborarea cu Fundatia Dokhan, partenerul principal al Centrului de muzica baroca din Versailles si al Toamnei Muzicale a castelului Versailles, aflata sub egida „Fondation de France”. A lucrat timp de un deceniu ca expert muzical în cadrul Comisiei de Afaceri Culturale pentru Muzica Bourgogne din cadrul Ministerului Culturii si Comunicarii.

 

In anul 2003 Daniel Weissmann colaboreaza cu Muzeul Denon pentru care conceptualizeaza si realizeaza un Festival si o expozitie referitoare la Pierre Baillot si la Scoala Franceza de vioara din secolul XIX. În urma succesului acestui proiect creeaza Fundatia Baillot aflata sub patronajul Ministerului culturii, cercetarii si invatamântului superior din Luxemburg.

 

Cariera sa de muzician se lanseaza puternic in anul 1984 cand Daniel Weissmann incepe sa cânte la vioara in cadrul trio-ului Bergonzi, fondat chiar de acesta. Urmeaza o bogata activitatea didactica in cadrul „Ecole Intercommunale de Musique din Chevreuse”, „CRR de Chalon sur Saône”, si „Academie de l’Yvonne”. In 1999 Daniel Weissmann  fondeaza Mosaïques – Centre de création et de diffusion musicales (Mozaicuri – Centru de creatie si de radiodifuziune muzicala).