Image module

Jacek Rogala

Jacek Rogala este absolvent al Academiei de Muzica din Wrocław (Polonia), iar in anul 2011 si-a obtinut doctoratul in arte muzicale la Academia de Muzica „Fr. Chopin”din Varsovia.

 

In anii ’90 acesta a lucrat in calitate de dirijor asistent la Opera din Wrocław si s-a perfectionat alaturi de Orchestra Simfonica din Cleveland, cu sprijinul unei burse „Arthur Rodziński”. A lucrat la Departamentul de Muzica al Radio Polonia in Wrocław, a fost consilierul Ministrului Culturii si Artelor  si a fost Directorul Departamentului de Muzica Contemporana al Radioului Polonia 2, Varsovia. Jacek Rogala a fost presedintele (2000-2007) si apoi vicepresedintele (2007-2010) Consiliului de Administratie al Societatii Poloneze de Muzica Contemporana, si director al Concursului de Muzica Contemporana pentru tineri interpreti. Este autorul cartii „Muzica poloneza in secolul XX”.

 

In 2001 Jacek Rogala a fost numit Manager si director artistic al Filarmonicii Kielce si al Festivalului „Zilele Muzicii Świętokrzyskie”. Jacek Rogala a luat parte ca dirijor la diferite evenimente de prestigiu din Varsovia (Toamna Varsoviana, Zilele Muzicale Grażyna Bacewicz, Festivalul de Chitara din Varsovia), Wrocław (Musica Nova Polonica), Gdańsk (Young Composers’ Meetings ‘Road’), Bydgoszcz (Musica Antiqua Europae Orientalis), Katowice (Zilele Muzicii Contemporane din Silesia, Festivalul premierelor – Cea mai noua muzica poloneza), Kielce (Jeunesses Musicales, Zilele Muzicale Świętokrzyskie), Gaming (Festivalul Chopin), Edmonton (Windspiration).

 

Dupa o colaborare lunga cu Universitatea “Jan Kochanowski” din Kielce, Rogala s-a alaturat corpului profesoral al Academiei de Muzica din Łódź. A sustinut turnee in Germania, Spania, Olanda, Italia, Austria, Slovacia, Romania, Macedonia, Canada, Mexic, Ecuator, Peru si Vietnam.