Image module

Christian Ehwald

Christian Ehwald s-a nascut in 1953. Dupa finalizarea Conservatorului din Berlin, el si-a continuat studiile cu Arvid si Mariss Jansons la Conservatorul din Leningrad. In 1979 a fost laureat al Concursului International de Dirijat „Herbert von Karajan”.

 

Intre 1981 si 1988 Christian Ehwald a fost dirijorul principal al Filarmonicii din Jena. In aceeasi perioada a inceput stransa colaborare cu Opera de Stat din Berlin, unde Christian Ehwald a dirijat numeroase premiere si spectacole. De asemenea, el a sustinut numeroase turnee internationale alaturi de Orchestra de Stat din Berlin, cel mai adesea in Marea Britanie, Australia si Noua Zeelanda.

 

In calitate de dirijor invitat, a sustinut concerte la pupitrul celor mai importante orchestre germane, inclusiv Filarmonica din Berlin, Dresda Staatskapelle, Filarmonica din Dresden si Orchestrele Simfonice ale Radiodifuziunii Bavareze din Munchen, Köln si Berlin. De asemenea, a primit numeroase invitatii de la Orchestra Gewandhaus din Leipzig. In strainatate Christian Ehwald a fost invitatul mai multor orchestre importante din Europa, America, Japonia, Coreea si China. A realizat productii de televiziune cu NHK Orchestra Tokyo, Orchestra Filarmonicii din St. Petersburg, Orchestra RAI, Prague Symphony si Orchestra Simfonica Radio Bavareza.

 

Intre 1998 si 2003 Christian Ehwald a fost Directorul Muzical General al Teatrului din Magdeburg si dirijorul principal al Filarmonicii Magdeburg. In anul 2002 a fost numit profesor la Academia de Muzica „Hanns Eisler” din Berlin. De asemenea, din 2007 este Directorul Artistic si dirijorul sef al Orchestrei Simfonice din Shenzhen.