Image module

Lawrence Foster

In sezonul 2019/2020 Lawrence Foster sarbatoreste cel de-al 7-lea an in calitate de Director Artistic al Opéra de Marseille si primul an in calitate de Director Artistic si Dirijor Principal al Orchestrei Simfonice al Radioului National Polonez. Recunoscut in toata lumea pentru stilul sau dinamic si expresiv , se bucura de o cariera uriasa care l-a purtat prin Statele Unite, Europa si Asia. Un mare iubitor la muzicii lui Enescu, interpretarile sale sunt cunoscute pentru strictetea cu care respecta partitura: “se pare ca Larence Foster a fost pus pe aceasta planeta pentru a dirija muzica lui Enescu. Este clar ca el crede cu adevarat in aceasta muzica si ca intelege fiecare nuanta tehnica si fiecare intorsatura a expresivitatii” – The Telegraph.

 

Si-a inceput cariera cu Orchestra Radio Nationala din Polonia in cadrul prestigiosului Festival Enescu unde a interpretat muzica compusa de Adrian Pop, Chopin si Lutosławski. Pe parcursul acelui sezon a dirijat toate simfoniile lui Schumann, concertele de pian ale lui Liszt, Roméo et Juliette de Berlioz si un concert L’heure espagnole de Ravel. A participat in cadrul anului aniversar dedicat lui Beethoven cu Simfoniile numarul Trei si Noua si a dirijat un repertoriu vast ce a inclus  de la Vivaldi, Mozart si Mendelssohn  la Tchaikovsky, Enescu si Bartók. A dirijat de asemenea Deutsches Symphonie-Orchester Berlin in cadrul unei gale care a celebrat a 60-a aniversare a Debüt im Deutschlandfunk Kultur, si Luzerner Sinfonieorchester intr-un Festival Saint-Saëns care a cuprins toate conceretele de pian ale compozitorului.

 

Sezonul de opera al lui Foster se deschide la Opéra de Marseille cu Die Zauberflöte. In calitate de dirijor invitat acesta s-a intors la Oper Frankfurt pentru a interpreta Peter Grimes de Britten’ si la Opéra de Monte-Carlo pentru Street Scene de Kurt Weill. A dirijat in cele mai mari Sali de opera din lume, cele mai importante fiind Troilus and Cressida la Royal Opera House Covent Garden, inregistrat pentru EMI, prima punere in scena a lui Lulu de Berg la Houston, Oedipe de Enescu la Deutsche Oper, de asemenea inregistrat pentru EMI si primul spectacol al  Los Angeles Opera cu Plácido Domingo si  Sherrill Milnes in  Otello de Verdi. Printre orchestrele cu care a lucrat amintim Konzerthausorchester Berlin, Orchestre Philharmonique de Radio France, Copenhagen Phil, Filarmonica din Helsinki, Orchestrele Filarmonicilor din republica Ceha, Orchestre symphonique de Montréal, Orchestra Filarmonicii din Hong Kong Philharmonic si Filarmonica Arturo Toscanini din Parma, printer altele.