Image module

Sigmund Thorp

Presedintele juriului

Sigmund Thorp este unul dintre cei mai importanti dirijori din Norvegia. A sustinut numeroase concerte la pupitrul tuturor orchestrelor norvegiene, dar si cu orchestrele din Londra, Paris, Berlin si Sankt Petersburg .

 

In 1989 a castigat premiul I la Concursul International de Dirijat Biel, iar in 1994 a luat premiul al II-lea la Concursul International de Dirijat Austro-Ungar in Pecz. A studiat dirijatul cu Normal Del Mar si Christopher Adey la Academia Regala de Muzica din Londra. In timpul studiilor sale, a castigat mai multe premii printre care „Medalia de Aur Tagore”, reprezentand premiul pentru cel mai bun elev (1986).

 

Sigmund Thorp este profesor de dirijat la Academia Norvegiana de Muzica din Oslo, in paralel predand si muzica contemporana. Este directorul artistic al Norwegian Academy Sinfonietta, dirijand peste 350 de lucrari ce apartin compozitorilor contemporani, dintre care un numar impresionant de prim auditii nationale si internationale.

 

Bazat pe teoriile si practicile Dr. Walter Hügler (Trossingen), Thorp a dezvoltat lucrarea „Anatomia Dirijatului – o metoda de imbunatatire a tehnicii dirijorale” . Metoda s-a dovedit a fi foarte eficienta in proiectarea ideilor muzicale, precum si a comunicarii non-verbale dintre muzicieni si dirijor.

 

Sigmund Thorp desfasoara o activitate pedagogica intensa, fiind profesor invitat la Trinity College of Music (Londra), HAMU (Praga), Conservatorio Guiseppe Tartini (Trieste) sau Kunstuniversität Graz.